21 Mayıs 2023 Pazar

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi

 

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet tavuk baget
  • 1 adet kuru soğan
  • 2.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 bardak tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavukların üzerine sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Üzeri için;

  • 1 adet domates
  • 5-6 adet yeşil biber

    Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk bagetleri yıkayıp, 2 litre tuzlu suda haşlayalım.
  • Bagetler haşlanınca pilav için tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanı alalım biraz kavurup, salçaları ekleyelim.
  • Bulguru ekleyelim kavurmaya devam edelim tuzu ve baharatlarını ekleyip, biraz daha kavuralım.
  • Hazırladığımız pilavı su koymadan fırın kabına alalım.
  • Üzerine 5 bardak haşladığımız tavuğun suyunu ekleyelim, karıştıralım.
  • Üzerine haşlanan bagetleri aralıklı olarak dizelim ve tavukların üzerine salça, yoğurt ve zeytinyağı karışımından sürelim en son domates ve biber ile süsleyin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında pilav suyunu çekene kadar pişirelim. Yaklaşık 25-30 dk civarında pişme süresi oldu bu sure fırınınıza göre farklılık gösterebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder