10 Mayıs 2023 Çarşamba

Cevizli Kesme Tatlısı Tarifi

 

Cevizli Kesme Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

Hamuru için;

  • 150 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağı (ben karışık kullandım)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
  • 1 su bardağından bir parmak eksik kıyılmış ceviz
  • 2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı artı 1 yemek kaşığı un (kontrollü ekleyiniz,un miktarı değişkenlik gösterebilir)

Dışına bulamak için;

  • 1 kase irmik

    Cevizli Kesme Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için su ve şeker karıştırılır, kaynamaya başlayınca limon sıkılıp 15 dk kaynatılır, şerbeti soğurken hamuru hazırlanır.
  • Ceviz ve un hariç bütün malzemeleri iyice karıştırın .
  • Daha sonra cevizi ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  • Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp silindir şeklinde yuvarlayıp irmiğe bulayın.
  • Elinizde üzerini hafif yassılaştırın, istediğiniz boyutta kesin.
  • Kenarlarını da irmiğe bulayın, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin .
  • Önceden ısıtılmış 170 derece iyice pişirin, tatlı pişince borcama alınır.
  • Üzerine soğuk şerbet gezdirilir, arada ters çevriip iyice şerbetini çektiriniz,üzerini kapatıp dinlendiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder