Deniz Börülceli Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet çanak enginar
- 1 bağ deniz börülcesi
- 1 adet limon
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- Tuz (Börülce tuzlu olduğu için ben)
Deniz Börülceli Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayıklanmış enginarları içine yarım limon sıktığınız bol suda 10 dakika haşlayın. (çatalı batırın kolayca giriyorsa tamamdır. )
- Haşlanan enginarları süzgeç yardımıyla alın ve servis tabağına koyun.
- Enginarları haşladığınız suda deniz börülcelerini 10 dakika kadar haşlayın.
- Haşladığınız börülceleri süzüp hemen soğuk suya atın.
- Suda soğuttuğunuz börülceleri süzün ve tek tek diplerinden ucuna doğru çekerek ayıklayın.
- Tüm börülce bittiğinde kabın içine yarım limon suyu sıkın.
- Ezdiğiniz sarımsakları, minik küp doğradığınız biberi ve zeytinyağını ilave ederek karıştırın.
- Deniz börülcelerini servis tabağına aldığınız enginarlara paylaştırın ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder