30 Mayıs 2023 Salı

Deniz Börülceli Enginar Tarifi

 

Deniz Börülceli Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet çanak enginar
  • 1 bağ deniz börülcesi
  • 1 adet limon
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz (Börülce tuzlu olduğu için ben)

    Deniz Börülceli Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ayıklanmış enginarları içine yarım limon sıktığınız bol suda 10 dakika haşlayın. (çatalı batırın kolayca giriyorsa tamamdır. )
  • Haşlanan enginarları süzgeç yardımıyla alın ve servis tabağına koyun.
  • Enginarları haşladığınız suda deniz börülcelerini 10 dakika kadar haşlayın.
  • Haşladığınız börülceleri süzüp hemen soğuk suya atın.
  • Suda soğuttuğunuz börülceleri süzün ve tek tek diplerinden ucuna doğru çekerek ayıklayın.
  • Tüm börülce bittiğinde kabın içine yarım limon suyu sıkın.
  • Ezdiğiniz sarımsakları, minik küp doğradığınız biberi ve zeytinyağını ilave ederek karıştırın.
  • Deniz börülcelerini servis tabağına aldığınız enginarlara paylaştırın ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder