30 Mayıs 2023 Salı

Cevizpare Tarifi

 

Cevizpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı veya margarin (Ben tereyağı kullandım)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 dolu çay bardağı ceviz içi (Orta incelik)
  • 2,5 su bardağı un (Azar azar ekleyin fark edebilir)

Üzeri için

  • Ceviz

Şerbeti için

  • 2 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon

    Cevizpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tatlımıza şerbetinden başlayalım. Tencereye gerekli malzemeleri alalım karıştırarak kaynatalım. 15 dk kaynatıp ocaktan alalım soğusun.
  • Yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
  • Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve üzerlerine cevizi hamurun üstüne hafif bastırarak yerleştirelim.
  • Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp 180 derece fırında güzel renk alana kadar pişirelim.
  • Fırından aldıktan sonra biraz dinlendirelim ve ılık hale gelene kadar bekleyelim. Soğuyan şerbetini üzerine dökelim.
  • Afiyet olsun.

    Not:

    Tatlı şerbeti tamamen çekmeden ellemeyelim hassas bir yapısı var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder