Cevizpare Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı veya margarin (Ben tereyağı kullandım)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 dolu çay bardağı ceviz içi (Orta incelik)
- 2,5 su bardağı un (Azar azar ekleyin fark edebilir)
Üzeri için
- Ceviz
Şerbeti için
- 2 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon
Cevizpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlımıza şerbetinden başlayalım. Tencereye gerekli malzemeleri alalım karıştırarak kaynatalım. 15 dk kaynatıp ocaktan alalım soğusun.
- Yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
- Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve üzerlerine cevizi hamurun üstüne hafif bastırarak yerleştirelim.
- Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp 180 derece fırında güzel renk alana kadar pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra biraz dinlendirelim ve ılık hale gelene kadar bekleyelim. Soğuyan şerbetini üzerine dökelim.
Afiyet olsun.
Not:
Tatlı şerbeti tamamen çekmeden ellemeyelim hassas bir yapısı var.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder