Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 200 gram tereyağı ya da margarin
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4-4,5 su bardağı un (aldığı kadar)
İç harcı için;
- 3 adet kırmızı elma (kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş)
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 paket vanilin
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamuru hazırlanır.
- Oda sıcaklığındaki margarin yoğurma kabına alınır.
- Yoğurma kabına margarinin ardından sıvı yağ, yumurta, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenerek iyice yoğrulur.
- İyice yoğurduktan sonra hamur streç film ile kaplanarak buzdolabına dinlenmeye bırakılır. (20-30 dakika).
- İç harcı için tavaya rendelenmiş elma, toz şeker, tarçın, vanilin ilave edilerek suyu çekilene kadar elmalar pişirilir.
- Kavrulmuş iç harç soğumaya alınır soğuduktan sonra çekilmiş ceviz içi ilave edilerek karıştırılır.
- Dolaptan çıkarılan hamuru istediğiniz şekli vererek iç harcı eklenir ve şekil verilir. (hamuru merdane ile açıp geniş ağızlı su bardağı ile kestim).
- 180°c de 30 dakika pişirilir. (piştikten sonra 5 dakika fırında beklettim).
- Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri ilave edilerek servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder