29 Mayıs 2023 Pazartesi

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gram tereyağı ya da margarin
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-4,5 su bardağı un (aldığı kadar)

İç harcı için;

  • 3 adet kırmızı elma (kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş)
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak hamuru hazırlanır.
  • Oda sıcaklığındaki margarin yoğurma kabına alınır.
  • Yoğurma kabına margarinin ardından sıvı yağ, yumurta, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenerek iyice yoğrulur.
  • İyice yoğurduktan sonra hamur streç film ile kaplanarak buzdolabına dinlenmeye bırakılır. (20-30 dakika).
  • İç harcı için tavaya rendelenmiş elma, toz şeker, tarçın, vanilin ilave edilerek suyu çekilene kadar elmalar pişirilir.
  • Kavrulmuş iç harç soğumaya alınır soğuduktan sonra çekilmiş ceviz içi ilave edilerek karıştırılır.
  • Dolaptan çıkarılan hamuru istediğiniz şekli vererek iç harcı eklenir ve şekil verilir. (hamuru merdane ile açıp geniş ağızlı su bardağı ile kestim).
  • 180°c de 30 dakika pişirilir. (piştikten sonra 5 dakika fırında beklettim).
  • Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri ilave edilerek servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder