29 Mayıs 2023 Pazartesi

Baton Kalıpta Nemli Kek (Herkes Islak Kek Sanıyor) Tarifi

 

Baton Kalıpta Nemli Kek (Herkes Islak Kek Sanıyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un

Ganaj için;

  • 100 gram krema
  • 40 gram sütlü 40 gram bitter çikolata

Bardağım 200 ml 

Baton Kalıpta Nemli Kek (Herkes Islak Kek Sanıyor) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce kek kalıbımızı hazırlayalım baton kalıbımızın her tarafını margarinle yağlayıp buzdolabına kaldıralım bu sayede kekimiz kalıptan çok kolay çıkacak 👍
  2. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım .
  3. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Son olarak un ,kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip çırpalım, çok sulu bir kek harcı oluyor un eklemesi yapmayalım nemliliği buradan geliyor zaten 👍🏻
  5. Baton kek kalıbımıza kek harcımızı döküp önceden 180 derecede ısıttığımız fırında pişirelim.
  6. Kontrollü olalım pişme süresi fırınlarda farklılık gösterebilir benim kekim 45 dk pişti.
  7. Fırından çıkardığımız kekimizi soğuyunca ters çevirelim üzerine kürdanla rastgele delikler açalım.
  8. Sos tenceresine kremamızı alıp ısıtalım kaynama seviyesine gelince altını kapatıp çikolataları ekleyip karıştırarak eritelim.
  9. Sosumuz sıcakken kekin üzerine bir kaç kaşık gezdirip sosun deliklerden girmesini sağlayalım.
  10. Kalan sosumuzu soğumaya bırakalım biraz soğuyunca kekin üzerine her yerine gelecek şekilde yayalım. Dilediğimiz gibi süsleyip servis edelim 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder