Baton Kalıpta Nemli Kek (Herkes Islak Kek Sanıyor) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
Ganaj için;
- 100 gram krema
- 40 gram sütlü 40 gram bitter çikolata
Bardağım 200 ml
Baton Kalıpta Nemli Kek (Herkes Islak Kek Sanıyor) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce kek kalıbımızı hazırlayalım baton kalıbımızın her tarafını margarinle yağlayıp buzdolabına kaldıralım bu sayede kekimiz kalıptan çok kolay çıkacak 👍
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım .
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Son olarak un ,kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip çırpalım, çok sulu bir kek harcı oluyor un eklemesi yapmayalım nemliliği buradan geliyor zaten 👍🏻
- Baton kek kalıbımıza kek harcımızı döküp önceden 180 derecede ısıttığımız fırında pişirelim.
- Kontrollü olalım pişme süresi fırınlarda farklılık gösterebilir benim kekim 45 dk pişti.
- Fırından çıkardığımız kekimizi soğuyunca ters çevirelim üzerine kürdanla rastgele delikler açalım.
- Sos tenceresine kremamızı alıp ısıtalım kaynama seviyesine gelince altını kapatıp çikolataları ekleyip karıştırarak eritelim.
- Sosumuz sıcakken kekin üzerine bir kaç kaşık gezdirip sosun deliklerden girmesini sağlayalım.
- Kalan sosumuzu soğumaya bırakalım biraz soğuyunca kekin üzerine her yerine gelecek şekilde yayalım. Dilediğimiz gibi süsleyip servis edelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder