23 Mayıs 2023 Salı

Enginarlı Ve Bezelyeli Bahar Pilavı Tarifi

 

Enginarlı Ve Bezelyeli Bahar Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 1 dal taze sarımsak
  • 1 kase önceden haşlanmış taze bezelye
  • 3 adet önceden haşlanmış çanak enginar /baby enginar
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine;

  • Limon kabuğu rendesi
  • Limon suyu

    Enginarlı Ve Bezelyeli Bahar Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru soğanı ince ince doğrayarak zeytinyağında kavuralım.
  • Üzerine taze soğan ve taze sarımsağı da ilave ederek kavurmaya devam edelim.
  • Basmati pirinçleri suda yıkayıp süzelim.
  • Pirinçleri de tencereye alıp bir turda pirinçlerle kavuralım.
  • Önceden haşlanmış taze bezelyeleri ekleyelim.
  • Enginarları da önceden temizleyip haşlayarak kullanalım. (veya direk konserve de kullanabilirsiniz. ).
  • Enginarları da uzunlamasına doğrayarak pilavımıza ilave edelim.
  • Daha sonra suyunu ve tuzunu verip tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık 10-15 dk sonra suyunu tam çekmeden altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  • Dereotunu incecik doğrayıp, pilavımıza ekleyelim.
  • Sunum yaparken üzerine limon kabuğu rendesi ilave edip ılık bir şekilde servis edelim.
  • Bir kaç damla da limon sıkarsanız muhteşem lezzetli oluyor, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder