Enginarlı Ve Bezelyeli Bahar Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 dal taze soğan
- 1 dal taze sarımsak
- 1 kase önceden haşlanmış taze bezelye
- 3 adet önceden haşlanmış çanak enginar /baby enginar
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerine;
- Limon kabuğu rendesi
- Limon suyu
Enginarlı Ve Bezelyeli Bahar Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru soğanı ince ince doğrayarak zeytinyağında kavuralım.
- Üzerine taze soğan ve taze sarımsağı da ilave ederek kavurmaya devam edelim.
- Basmati pirinçleri suda yıkayıp süzelim.
- Pirinçleri de tencereye alıp bir turda pirinçlerle kavuralım.
- Önceden haşlanmış taze bezelyeleri ekleyelim.
- Enginarları da önceden temizleyip haşlayarak kullanalım. (veya direk konserve de kullanabilirsiniz. ).
- Enginarları da uzunlamasına doğrayarak pilavımıza ilave edelim.
- Daha sonra suyunu ve tuzunu verip tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık 10-15 dk sonra suyunu tam çekmeden altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Dereotunu incecik doğrayıp, pilavımıza ekleyelim.
- Sunum yaparken üzerine limon kabuğu rendesi ilave edip ılık bir şekilde servis edelim.
- Bir kaç damla da limon sıkarsanız muhteşem lezzetli oluyor, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder