19 Mayıs 2023 Cuma

Etli Fajita Tarifi

 

Etli Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram jülyen doğranmış dana eti (Antrikot kullandım)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Marinesi için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı soya sosu (Kullanmasada olur)
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz (Tuzu etler piştikten sonra ekliyorum)

    Etli Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etleri marine yapmak için uygun bir kaba 1 çay bardağı sıvı yağ,yarım çay bardağı soya sosu,limon suyu,sirke,baharatlar,2 diş rendelenmiş sarımsak koyulur karıştırılır.
  • Üzerine jülyen doğranmış etler ilave edilir ve etlerin hertarafı soslanacak şekilde iyice karıştırılır.
  • Üzeri kapatılır ve bir gece yada en az 5-6 saat buzdolabında bekletelim bu işlem çok önemli ne kadar uzun marine süresi olursa etleriniz pişince daha yumuşak olur.
  • Tavayı ocağa koyup kızdıralım.
  • Tavanın içine etleri koyalım mühürleyelim eğer tavanız büyük geniş değilse 2-3 seferde yüksek ateşte ara ara karıştırarak etleri pişirelim dikkat edin etleri kurutmayın,❗️tuzu etler pişince ilave edip karıştıralım eğer soya soslu yaparsanız tuz oranını azaltın❗️.
  • Etler başka bir tabağa alınır ve aynı tavanın içine 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım.
  • Üzerine jülyen doğranmış soğanı ekleyelim ve 2-3 dk soteleyelim.
  • Jülyen doğranmış biberleri ilave edelim.
  • Orta ateşte çok pişirmeden biraz diri kalacak şekilde ara ara karıştırarak pişirelim.
  • Etleri biberlerin üzerine ekleyip karıştıralım.
  • 3-4 dakika daha ocakta bırakıp kapatalım.
  • Dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder