19 Mayıs 2023 Cuma

Fanta Pastası Tarifi

 

Fanta Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 vanilya şekeri
  • 125 ml sıvı yağ
  • 150gr şeker
  • 150 ml fanta
  • 250 gram un
  • 1 kabartma tozu

Kreması için malzemeler:

  • 600 ml krema
  • 600 gram schmand (Yada 400 gram labne)
  • 3 paket krema sertleştirici (Yada 1 paket kremşanti)
  • 150 gram şeker
  • 500-700 gram çilek (Küçük küçük kesilmiş)

    Fanta Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce yumurtaları şeker ile en yüksek 5 dakika kadar çırpın.
  • Ardından diğer sıvı malzemeleri ve en son unu ve kabartma tozu ekleyin ve büyük dik dörtgen borcama veya fırın tepsisi ne döküp önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190°’de 20 dakika pişirin.
  • Kremasınız ve krema sertleştrici ile sertleşinceye kadar çırpın.
  • Ardından schmandı, şekeri ekleyip karıştırın en son çilekleri ekleyin dikkatlice karıştırın.
  • Kekin üzerine dökün en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Üzerine mutlaka bir tatlı kaşığı tarçın serpiştirin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder