Fanta Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 vanilya şekeri
- 125 ml sıvı yağ
- 150gr şeker
- 150 ml fanta
- 250 gram un
- 1 kabartma tozu
Kreması için malzemeler:
- 600 ml krema
- 600 gram schmand (Yada 400 gram labne)
- 3 paket krema sertleştirici (Yada 1 paket kremşanti)
- 150 gram şeker
- 500-700 gram çilek (Küçük küçük kesilmiş)
Fanta Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce yumurtaları şeker ile en yüksek 5 dakika kadar çırpın.
- Ardından diğer sıvı malzemeleri ve en son unu ve kabartma tozu ekleyin ve büyük dik dörtgen borcama veya fırın tepsisi ne döküp önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190°’de 20 dakika pişirin.
- Kremasınız ve krema sertleştrici ile sertleşinceye kadar çırpın.
- Ardından schmandı, şekeri ekleyip karıştırın en son çilekleri ekleyin dikkatlice karıştırın.
- Kekin üzerine dökün en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
- Üzerine mutlaka bir tatlı kaşığı tarçın serpiştirin ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder