19 Mayıs 2023 Cuma

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 kg kemiksiz tavuk
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Beşamel Sosu İçin;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin;

  • Kaşar peyniri

    Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereyi ocağa alalım ve içerisine sıvı yağı ekleyelim.
  • Soğanımızı yemeklik doğrayalım, tenceremize alalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
  • Daha sonra etimizi kuşbaşı doğrayalım, tenceremize ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
  • Üzerine doğradığımız kırmızı biberi ve salçayı ekleyerek karıştıralım.
  • Domates püresini ilave edelim. Garnitürün suyunu süzelim ve onu da ekleyelim.
  • Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekleyelim, 5 dakika bu şekilde pişirip ocaktan alalım.
  • Beşamel sosu için; tencereye tereyağımızı alalım ve eritelim.
  • Üzerine unu ekleyerek, birkaç dakika kavuralım.
  • Kavurduğumuz unun üzerine, sütü yavaş yavaş ekleyelim ve bir yandan da karıştıralım.
  • Kaynayıp koyulaşan beşamel sosumuzu ocaktan alalım. Tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştıralım.
  • Pişirdiğimiz tavuğumuzu fırın kabına alalım, üzerine beşamel sosu dökelim ve düzeltelim.
  • Yemeğimizin üzerini bolca kaşar peyniri rendesi ile kaplayalım ve 190°C fırında, peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından alıp 10 dakika dinlendirdiğimiz yemeğimizi dilimleyelim,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder