Focaccia (İtalyan Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su (300 ml)
- Yarım su bardağı zeytinyağı (100 ml)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
Üzeri için;
- Taze soğan
- Biberiye
- Kırmızı soğan
- Kapya biber
- Siyah zeytin
- Mavi haşhaş
Focaccia (İtalyan Ekmeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Focaccia tarifi için öncelikle yoğurma kabına un, maya, tuz, toz şeker, ılık su ve zeytinyağını alarak makineyi hamur toparlanıncaya kadar çalıştıralım. Dilerseniz hamuru elinizde yoğurarak da hazırlayabilirsiniz.
- Hamur toparlandıktan sonra kapağını kapatalım ve temiz bir örtü ile örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda hamurun üzerini açalım ve spatula ile şöyle bir toparlayalım.
- Toparlanan hamuru zeytinyağı ile yağladığımız 24 x 32 cm boyutlarındaki fırın kabına alalım. Fırın kabını kaplayacak şekilde elimizle bastırarak açalım. 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim.
- Sürenin sonunda hamurun üzerine tekrar zeytinyağı dökelim. Parmak uçlarımızla bastırarak hamuru şekillendirelim.
- Daha sonra hamurun üzerini taze soğan, biberiye, kırmızı soğan, kapya biber, zeytin ve mavi haşhaş ile dilediğimiz şekilde süsleyelim.
- Hazır olan focaccia ekmeğimizi önceden ısıtılmış 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen yumuşacık İtalyan ekmeğimiz focaccia servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder