7 Mayıs 2023 Pazar

Focaccia (İtalyan Ekmeği) Tarifi

 

Focaccia (İtalyan Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su (300 ml)
  • Yarım su bardağı zeytinyağı (100 ml)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya

Üzeri için;

  • Taze soğan
  • Biberiye
  • Kırmızı soğan
  • Kapya biber
  • Siyah zeytin
  • Mavi haşhaş

    Focaccia (İtalyan Ekmeği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Focaccia tarifi için öncelikle yoğurma kabına un, maya, tuz, toz şeker, ılık su ve zeytinyağını alarak makineyi hamur toparlanıncaya kadar çalıştıralım. Dilerseniz hamuru elinizde yoğurarak da hazırlayabilirsiniz.
  • Hamur toparlandıktan sonra kapağını kapatalım ve temiz bir örtü ile örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda hamurun üzerini açalım ve spatula ile şöyle bir toparlayalım.
  • Toparlanan hamuru zeytinyağı ile yağladığımız 24 x 32 cm boyutlarındaki fırın kabına alalım. Fırın kabını kaplayacak şekilde elimizle bastırarak açalım. 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim.
  • Sürenin sonunda hamurun üzerine tekrar zeytinyağı dökelim. Parmak uçlarımızla bastırarak hamuru şekillendirelim.
  • Daha sonra hamurun üzerini taze soğan, biberiye, kırmızı soğan, kapya biber, zeytin ve mavi haşhaş ile dilediğimiz şekilde süsleyelim.
  • Hazır olan focaccia ekmeğimizi önceden ısıtılmış 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen yumuşacık İtalyan ekmeğimiz focaccia servise hazır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder