Frambuazlı Cheesecake Dolgulu Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 çay bardağı yoğurt (100 gr)
- Yarım çay bardağı süt (50 ml)
- 2 su bardağı un (250 gr)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao tozu
Ayrıca:
- 250 gram dondurulmuş frambuaz
Cheesecake dolgusu için:
- 200 gram krem peynir (Yağlı)
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Frambuazlı Cheesecake Dolgulu Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker ve vanilyayı 2-3 dakika çırpın.
- Sıvıyağını, sütü ve yoğurdu ekleyip kısadan çırpın.
- Un, kabartma tozu ve kakao tozunu karıştırıp ekleyin. Tekrardan 1 dakika çırpın.
- Hamurunuz yağlı kağıt serili kare kek kalıbınıza veya bir borcama dökün.
- Üzerine dondurulmuş frambuaz serpin.
- Cheesecake dolgusu için gerekli malzemelerin hepsini bir kaseye alın ve çırpma telinle pürüzsüz karıştırın.
- Yemek kaşığı yardımıyla hamurun üzerine paylaştırın.
- Kekinizi önceden ısıtılmış 175 derece alt/üst ayar fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Her fırın farklı pişirir, lütfen sonlara doğru kontrol edin.
- Kekinizi fırından alın ve soğumasını bekleyin.
- Üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder