23 Mayıs 2023 Salı

Kıymalı Pazı Sarması Tarifi

 

Kıymalı Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 bağ pazı
  • 350 gram kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 2 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı salça (1 i pişirme suyuna konacak)
  • Yarım demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

    Kıymalı Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ince doğrayıp 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda 1-2 dakika kavurun (dilerseniz kavurmadan direkt harca katabilirsiniz. )
  • Pirinçleri güzelce yıkayın.
  • Derin bir kaba pirinç,soğan,dereotu, maydanoz,bulgur,salça ve sıvı yağı koyun.
  • Baharatları ekleyin (damak zevkinize göre baharatları artırarak yada azaltarak ilave edebilirsiniz).
  • Harcı güzelce karıştırın.
  • Pazıları saplarından ayırın.Not. Saplarını atmayın tencere dibinde kullanılacaktır.
  • Kaynayan suda bir dakika pazıları bekletin ardından soğuk suya koyun.Not. Fazla bekletirseniz pazılar çabuk piştiği için sarmalarınız dağılabilir.
  • Pazıların içine harçtan koyarak sarınız.
  • Pazıların orta şeridi çok kalınsa sarmadan önce kesebilirsiniz.
  • Pişireceğiniz tencerenin alt katmanına pazı saplarını yerleştirin ve sardığınız pazıları üzerine dizin.
  • 1 yemek kaşığı salça ile suyu karıştırın ve sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde dökün ve altını yakın.
  • Suyu kaynayınca tencerenin altını kısın ve 20-25 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder