21 Mayıs 2023 Pazar

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

 

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 baş kuru soğan
  • Yarım demet maydonoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet büyük domates
  • Yarım limon suyu
  • 5 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Dolmalık biber

Sos için

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Sıcak su
  • Tuz

    Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağ ve soğanı kavurup salçayı ekliyoruz.
  • Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip bir iki tur karıştırıyoruz.
  • Baharatlar ,domates,maydonoz ve limon suyunu da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  • Dolmalık biberlerin saplı kısımları çıkarın ve iç çekirdeklerini boşaltın.
  • Kürdan ile delikler açın (suyun birbirinin içerisine girip pirinçlilerin güzel pişirmesi için )
  • İç pilavı biberlerin yarısına biraz geçecek kadar doldurun çok bastırmayın pirinçler rahatça şişe bilsin.
  • Üzerine bir domates ile kapatın ve fırın kabına dizin.
  • Sos için ;salça ,tuz,yağ ve sıcak suyu karıştırıp sosu biberlerin yarısını biraz geçecek şekilde dökün.
  • Fırın kabının büyüklüğüne göre bir miktar az bir şey değişebilir.
  • Yağlı kağıdı ıslatın ve biberleri üzerini kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200° alt üst ayar fırına verin ve pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
  • Arada fırını açıp suyunda biberin üzerine gezdirin.
  • Son olarak üzerindeki yağlı kağıdı alın ve biberler kızarana kadar 15- 20 dakika daha pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder