30 Mayıs 2023 Salı

Gül Reçeli (Püf Noktalarıyla Mükemmel Renk Ve Kıvam) Tarifi

 

Gül Reçeli (Püf Noktalarıyla Mükemmel Renk Ve Kıvam) Tarifi İçin Malzemeler

Gül mayası için:

  • 600-650 gram reçellik gül (30-32 adet)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Gül reçeli:

  • 500 gram gül mayası
  • 6 su bardağı su
  • 1,800 kilo toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

    Gül Reçeli (Püf Noktalarıyla Mükemmel Renk Ve Kıvam) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Reçellik gülleri yıkayıp süzelim.
  • Toz şeker ve limon tuzunu ekleyip yapraklar sönene kadar ovalım.
  • Üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında 2 gün bekletelim.
  • Mayanın 500 gramını ölçüp kullanalım kalan mayayı buzdolabı poşetine alıp derin dondurucuda saklayalım.
  • Suyu kaynatıp gül mayasını ekleyelim yapraklar yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  • Gül yapraklarını tencereden alıp toz şekerini tencereye ekleyelim kıvam alana kadar kaynatalım.
  • Kaynamaya başladığında 10 dk kaynatalım.
  • Gül yapraklarını ekleyip 25-30 dk daha kaynatalım.
  • 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyip 2 dk daha kaynatalım.
  • Ocaktan almadan önce kıvam kontrolü yapalım. Sıcak sıcak kavanozlayalım.
  • Not: gül mayasını kavanoza alıp derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz dilediğiniz zaman reçel yapabilirsiniz.

    • Küçük bir tabağa damlatalım damla halinde kalıyorsa reçel olmuş demektir, akışkan ise 2-3 dk daha kaynatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder