Gül Reçeli (Püf Noktalarıyla Mükemmel Renk Ve Kıvam) Tarifi İçin Malzemeler
Gül mayası için:
- 600-650 gram reçellik gül (30-32 adet)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Gül reçeli:
- 500 gram gül mayası
- 6 su bardağı su
- 1,800 kilo toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Gül Reçeli (Püf Noktalarıyla Mükemmel Renk Ve Kıvam) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Reçellik gülleri yıkayıp süzelim.
- Toz şeker ve limon tuzunu ekleyip yapraklar sönene kadar ovalım.
- Üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında 2 gün bekletelim.
- Mayanın 500 gramını ölçüp kullanalım kalan mayayı buzdolabı poşetine alıp derin dondurucuda saklayalım.
- Suyu kaynatıp gül mayasını ekleyelim yapraklar yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Gül yapraklarını tencereden alıp toz şekerini tencereye ekleyelim kıvam alana kadar kaynatalım.
- Kaynamaya başladığında 10 dk kaynatalım.
- Gül yapraklarını ekleyip 25-30 dk daha kaynatalım.
- 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyip 2 dk daha kaynatalım.
- Ocaktan almadan önce kıvam kontrolü yapalım. Sıcak sıcak kavanozlayalım.
- Küçük bir tabağa damlatalım damla halinde kalıyorsa reçel olmuş demektir, akışkan ise 2-3 dk daha kaynatalım.
Not: gül mayasını kavanoza alıp derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz dilediğiniz zaman reçel yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder