Soslu Mantar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr mantar (Küçük olursa daha iyi)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Acı sevenler biraz pul biber ekleyebilir
- 1 tutam ince kıyılmış frenk soğanı veya maydonoz
Sarımsaklı sos için:
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt veya varsa creme fraiche (Ekşi krema)
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Karabiber
- Tuz
- 1 tutam ince kıyılmış frenk soğanı veya maydanoz
Soslu Mantar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sos için tüm malzemeleri karıştırıp kenara alın.
- Mantarları temizleyin ve mantar sapını biraz alın.
- Isınmış tavada zeytinyağ ile yüksek ateşte renk alana kadar soteleyin.
- Şerit şeklinde kestiğiniz soğanları ,ince doğranmış sarımsakları ve tereyağı ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin.
- En son baharatları ilave edip 2 tur döndürün.
- Altını kapatın ve taze yeşillik serpiştirin (frenk soğanı veya maydanoz )
- Hazırladığınız yoğurt sos eşliğinde kavrulmuş mantarları servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder