29 Mayıs 2023 Pazartesi

Soslu Mantar Mezesi Tarifi

 

Soslu Mantar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr mantar (Küçük olursa daha iyi)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Acı sevenler biraz pul biber ekleyebilir
  • 1 tutam ince kıyılmış frenk soğanı veya maydonoz

Sarımsaklı sos için:

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt veya varsa creme fraiche (Ekşi krema)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 tutam ince kıyılmış frenk soğanı veya maydanoz

    Soslu Mantar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sos için tüm malzemeleri karıştırıp kenara alın.
  • Mantarları temizleyin ve mantar sapını biraz alın.
  • Isınmış tavada zeytinyağ ile yüksek ateşte renk alana kadar soteleyin.
  • Şerit şeklinde kestiğiniz soğanları ,ince doğranmış sarımsakları ve tereyağı ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin.
  • En son baharatları ilave edip 2 tur döndürün.
  • Altını kapatın ve taze yeşillik serpiştirin (frenk soğanı veya maydanoz )
  • Hazırladığınız yoğurt sos eşliğinde kavrulmuş mantarları servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder