Kolay Çikolatalı Pasta Tarifi

 

Kolay Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin;

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml – oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki Islatmak İçin;

  • 1,5 su bardağı oda sıcaklığında süt (300 ml)

Üzeri İçin;

  • 2 poşet krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt (300 ml)
  • 3 yemek kaşığı sürülebilir kahvaltılık çikolata

Çikolatalı Ganajı İçin;

  • 200 ml sıvı krema
  • 80 gr bitter çikolata

    Kolay Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pastanın keki için yumurtaları karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine şekeri ilave edelim ve köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ ve sütü ilave edelim. Ardından kabın üzerine tel süzgeci yerleştirerek un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyelim ve tekrar çırpalım.
  • Hazırladığımız karışımı yağladığımız kare borcama dökerek eşit bir şekilde yayalım. Ben bu tarifte 29 cm x 29 cm boyutlarında bir borcam kullandım.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 175 °C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişirelim.
  • Pişen ve ilk sıcaklığı çıkan kekin üzerine sütü gezdirerek dökelim.
  • Kekimizin kreması için çırpma kabına toz kremşanti ve sütü alarak koyu bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Hazır olan kremşantinin üzerine sürülebilir çikolatayı ekleyelim. Çikolata ve krema karışına kadar güzelce çırpalım.
  • Hazırladığımız kremayı sütü tamamen çekip soğuyan kekin üzerine alalım.
  • Bir spatula veya pasta sıvama aparatı ile her yerine güzelce yayalım.
  • Pastamızı bu şekilde 1 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Ganajı için sos tavasına kremayı alarak kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım. Ardından ocağı kapatalım.
  • Kremanın içerisine bitter çikolatayı ekleyelim. Çikolata eriyene kadar karıştıralım. Oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakalım.
  • Oda sıcaklığına gelen ganajı pastamızın üzerine gezdirelim.
  • Daha sonra en az 3-4 saat mümkünse 1 gece buzdolabına dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pastamızı dilediğimiz şekilde süsleyip dilimleyerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...