3 Mayıs 2023 Çarşamba

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi

 

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase mantar (konserve veya taze)
  • 500 gr tavuk göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gr makarna (ben fettucine kullandım, farklı çeşit de olur)
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı toz parmesan peyniri (tercihe bağlı)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Haşlamak için;

  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

    Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk göğsünü julyen şeklinde doğrayalım. Dilerseniz küp küp de doğrayabilirsiniz nasıl tercih ederseniz.
  • Soğanı da piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Son olarak mantarlarımızı da doğrayalım.
  • Tencereye bol su alarak kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra içerisine tuzu ekleyelim.
  • Makarnalarımızı da ilave ederek haşlanmaya bırakalım.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım. Üzerine doğradığımız tavukları ekleyerek sotelemeye başlayalım. Mümkün olduğunca yüksek ateşte sürekli tavukları karıştırarak hızlı bir şekilde soteleyelim. Böylelikle tavuklar suyunu kaybetmeden pişecektir.
  • Tavukların rengi dönüp kızarmaya başladıklarında doğradığımız soğan ve mantarları da ilave edelim karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Malzemeler güzelce kavrulduğunda sıvı kremayı ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra karabiber, kekik, tuz ve parmesan peynirini ekleyelim. Tüm malzemeleri tekrardan karıştıralım.
  • 1-2 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra ocağı kapatalım.
  • Haşlanmış makarnaları ilave ederek nazikçe karıştıralım.
  • Makarnalarımızı sıcağıyla servis tabağına aldıktan sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder