Kıymalı İskender Kebabı (5 Kişilik) Tarifi İçin Malzemeler
- Pide ekmek veya normal ekmek
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 fiske tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
Kıymalı harcı için;
- 700 gram kıyma
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 adet büyük soğan veya 2 orta
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 200g domates püresi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salça
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Yoğurtlu sosu için;
- 1 büyük kase yoğurt
- 2 diş sarımsak rendeleyin
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Kıymalı İskender Kebabı (5 Kişilik) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bayat ekmeklerinizi küp küp doğrayın.
- Üzerine tereyağ, salça, tuz ve pulbiberi eritip, karıştırın ve ekmelerin üzerine gezdirin, ardından güzelce harmanlayın. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Kıymalı harcımız için: soğanı, biberi ve kabuğu soyulmuş domatesi ince doğrayalım.
- Sıvıyağı ısıtıp kıymayı kavuruyoruz. Üzerine soğan, domates ve biberi ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçalar, domates püresi ve baharatları da ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra bir çay bardağı suyu ekleyip az daha pişirelim, ocağı kapatalım.
- Sarımsaklı yoğurt için: tüm malzemeleri bir arada karıştıralım.
- Salçalı sos için; tereyağı eritip üzerine salçayı ilave edip bir tutam karıştırın.
- Servis tabağına önce ekmekler, üzerine salçalı sos gezdirin sonra kıymalı harcımızdan pidelerin üzerine döküyoruz ve tekrar sarımsaklı yoğurt ve tekrar salçalı sostan üzerine gezdiriyoruz.
- Közlenmiş biber ve domates ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder