29 Mayıs 2023 Pazartesi

Mahlepli Poğaça Tarifi

 

Mahlepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket instand maya
  • 2 su bardağı sarı un (durum buğday unu)
  • Aldığı kadar beyaz un
  • 1 adet yumurta (üzeri için)

    Mahlepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık sütü ,şekeri ,mayayı kaba alıyoruz.
  • 5 dakika mayalanmaya bırakıyoruz .
  • Daha sonra maden suyunu boşaltıyoruz .
  • Ardından sıvı yağ ,tuz, mahlebi ekliyoruz karıştırıyoruz .
  • Ardından sarı unu ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz ve beyaz unu yavaş yavaş ekliyoruz .
  • Kulak memesi kıvamına gelen hamuru 15 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde yumaklar yapıyoruz yağladığımız bir tepsiye diziyoruz ve üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüyoruz.
  • 10 dakika daha mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru tezgah üzerinde yuvarlak şekilde açıyoruz iki taraflı büküp sarıyoruz.
  • Yumurta sarısına bir çorba kaşığı süt ekliyoruz ve poğacaların üzerine sürüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Not: dileyen dilediği iç harcı ile yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder