Mahlepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1.5 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket instand maya
- 2 su bardağı sarı un (durum buğday unu)
- Aldığı kadar beyaz un
- 1 adet yumurta (üzeri için)
Mahlepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık sütü ,şekeri ,mayayı kaba alıyoruz.
- 5 dakika mayalanmaya bırakıyoruz .
- Daha sonra maden suyunu boşaltıyoruz .
- Ardından sıvı yağ ,tuz, mahlebi ekliyoruz karıştırıyoruz .
- Ardından sarı unu ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz ve beyaz unu yavaş yavaş ekliyoruz .
- Kulak memesi kıvamına gelen hamuru 15 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde yumaklar yapıyoruz yağladığımız bir tepsiye diziyoruz ve üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüyoruz.
- 10 dakika daha mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru tezgah üzerinde yuvarlak şekilde açıyoruz iki taraflı büküp sarıyoruz.
- Yumurta sarısına bir çorba kaşığı süt ekliyoruz ve poğacaların üzerine sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: dileyen dilediği iç harcı ile yapabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder