Lokum Gibi Pişen Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo ayşe kadın fasulye
- 2 adet orta boy soğan
- 3 yemek domates sos
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağından 2 parmak az zeytinyağ
Lokum Gibi Pişen Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fasulyeyi yıkayıp, ayıklayalım. Mümkünse kurulayalım.
- Tencereye zeytinyağ koyalım ısınınca salçayı kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Soğanı sarımsağı ve domates sosu ekleyelim. 1-2 tur karıştıralım.
- Ben soğanı yemeklik doğranmış şekilde sevmiyorum fasulyenin içinde. Videodaki gibi ya 1-2 parçaya bölüyorum. Yada küçükse bütün halde atıyorum içine.
- Fasulyeyi, tuz, karabiber ve şekeri ekleyelim. 1-2 tur karıştıralım.
- Suyunu ilave edip, halka hakla kesilmiş domatesi üzerine dizelim.
- Yağlı kağıdı ıslatalım. Tencerenin üzerine örtelim ve tencerenin kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte, 45 dk – 1 saat arasında pişirelim.
*İlk 45 dakika tencerenin kapağını açmamaya çalışalım ama suyunu da çekmesin, yanmasın yani:) çok az kapağı açmaya çalışalım. Düdüklüde pişmiş gibi oluyor bu şekilde.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder