1 Mayıs 2023 Pazartesi

Milfoy Tadında Kete Tarifi

 

Milfoy Tadında Kete Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Ara katlarına

  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

    Milfoy Tadında Kete Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurun mazemelerini kabimiza alarak karıştıralım.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan hamur elde edelim.
  • Mayalanması için dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurumuzu 8 eşit oarçaya bölerek açalım.
  • Her katına yağ sürerek toplam yufkayı üstüste koyalım ve yanlardan kapatalım.
  • Diğer kaln 4 yufkayada aynı işlemi uygulayalım.
  • İki hazırladığımız hamuru dolapta 1 saat dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurumuzu açalım.
  • Kareler şeklinde keserek iç harcını koyup kapatalım.
  • Üzerine yumurta sarışını sürerek 180 derecelik fırında pişirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder