Milfoy Tadında Kete Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Ara katlarına
- 100 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Milfoy Tadında Kete Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamurun mazemelerini kabimiza alarak karıştıralım.
- Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Mayalanması için dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzu 8 eşit oarçaya bölerek açalım.
- Her katına yağ sürerek toplam yufkayı üstüste koyalım ve yanlardan kapatalım.
- Diğer kaln 4 yufkayada aynı işlemi uygulayalım.
- İki hazırladığımız hamuru dolapta 1 saat dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzu açalım.
- Kareler şeklinde keserek iç harcını koyup kapatalım.
- Üzerine yumurta sarışını sürerek 180 derecelik fırında pişirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder