11 Mayıs 2023 Perşembe

Nevzine Tatlısı Tarifi

 

Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağından 2 parmak eksik su
  • Yarım su bardağı üzüm pekmez
  • Bir kaç damla limon suyu

Hamuru için:

  • 125 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

    Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti yapmakla başlayalım pekmez hariç malzemeleri koyup karıştırıp kaynatalım.
  • Kaynamaya başlayınca 10 dk sonra altını kapatıp pekmezi ekleyip karıştırıp kenara alalım.
  • Hamuru için un ve ceviz hariç malzemeleri bir kaba koyalım karıştırıp yavaş yavaş un ilavesi yapalım yaklaşık üç su bardağı un alıyor ( ama her un farklı biraz az biraz daha fazla alabilir )
  • Kıvamı kurabiye hamurundan birazcık daha yumuşak oluyor cevizi ilave edip tekrar yoğuralım tereyağ ile kabımızı yağlayalım .
  • Hamuru yayıp çatal ile iz yapıp 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim.
  • Fırından alıp ilk sıcağı çıktığında keselim ve soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
  • İsterseniz tahin gezdirip fıstıkla süsleyebilirsiniz. Ben üzerine tahin gezdirmeyi unuttum siz damak tadınıza göre yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder