Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağından 2 parmak eksik su
- Yarım su bardağı üzüm pekmez
- Bir kaç damla limon suyu
Hamuru için:
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti yapmakla başlayalım pekmez hariç malzemeleri koyup karıştırıp kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca 10 dk sonra altını kapatıp pekmezi ekleyip karıştırıp kenara alalım.
- Hamuru için un ve ceviz hariç malzemeleri bir kaba koyalım karıştırıp yavaş yavaş un ilavesi yapalım yaklaşık üç su bardağı un alıyor ( ama her un farklı biraz az biraz daha fazla alabilir )
- Kıvamı kurabiye hamurundan birazcık daha yumuşak oluyor cevizi ilave edip tekrar yoğuralım tereyağ ile kabımızı yağlayalım .
- Hamuru yayıp çatal ile iz yapıp 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim.
- Fırından alıp ilk sıcağı çıktığında keselim ve soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
- İsterseniz tahin gezdirip fıstıkla süsleyebilirsiniz. Ben üzerine tahin gezdirmeyi unuttum siz damak tadınıza göre yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder