Pastahane Usulü Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ (margarin)
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üstüne)
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Yarım demek maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İçi için;
- Kaşar peyniri
Üzerine;
- Yumurta sarısı
Pastahane Usulü Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce sıvı malzemeler geniş bir kapta homojen şekilde karıştırılır, ardından dereotu ince ince doğrayıp içine eklenir, un kabartma tozu da eklenerek güzel bir ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
- Hamurumuza ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak her biri çay tabağından biraz küçük açılır, içine rendelemiş olduğumuz kaşarlar koyulur ve hamur yarım ay şeklinde kapatılır.
- Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder