3 Mayıs 2023 Çarşamba

Patates Piyazı Tarifi

 

Patates Piyazı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 3 yaprak marul
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 adet kuru soğan (büyükse 1 adet)
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

    Patates Piyazı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesler uygun bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır. Patateslerinizin daha hızlı haşlanması için dilerseniz ortadan keserek haşlayabilirsiniz.
  • Maydanoz ve marul ince ince doğranır.
  • Soğanın kabukları soyulduktan sonra piyazlık olacak şekilde doğranır.
  • Haşlanan ve soğuyan patateslerin kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır.
  • Geniş bir kaseye alınan patateslerin üzerine doğranan malzemeler eklenir ve beraber karıştırılır.
  • Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, limon suyu eklenir, karıştırılır. Ardından servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder