3 Mayıs 2023 Çarşamba

Patatesi Kolay Pide Tarifi

 

Patatesi Kolay Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket maya (Ben instant maya kullandım yaş mayada olur)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 -5 su bardağı un (Unun kalitesine göre bu miktar değişebilir kontrollü ekleyin)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin (Bunu hamuru toparladıktan sonra ara ara yediriyoruz)

İç harcı için

  • 6-7 orta boy patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Kaşar peyniri

Üzerine

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 damla sıvı yağ

    Patatesi Kolay Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına sütü,mayayı,şekeri ve 1 bardak unu ekleyelim karıştıralım 5 dk bekletelim.
  • Ardından sıvı yağ,yumurta akını,tuzu ve unun hepsini koyup karıştıralım.
  • Hamur toparlanınca aşama aşama tereyağ sürüp elimizle iyice yedirelim. Yumşak bir hamur olunca kabın içerisine koyup ağzını kapatalım ve kabarmaya bırakalım.
  • Bu esnada iç harcı için bir tencereye su koyup patatesleri haşlıyoruz.
  • Ayrı bir tencereye sıvı yağ koyalım. Patatesleri ezelim üzerine koyalım.
  • Ardından tuz,karabiber ve kırmızı toz biber koyup karıştıralım kenarda soğumaya bırakalım.
  • Kabaran hamurları 10 eşit bezeye bölelim.
  • Tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ortasına patatesli harcı ve bir miktar kaşar peyniri koyup kenarlarından kapatalım.
  • Bezelerin hepsi bitince tekrardan ortasına bastıralım ve uzatalım.
  • Yağlanmış tepsiye koyalım üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı yapıp sürelim.
  • Tepsinin üzerini kapatalım kabarmaya bırakalım.
  • Kabaran pidelerin üzerine parmaklarımızla şekil verelim.
  • 200 derecede alt-üst ayarda yaklaşık 25 dakika pişirelim. Dilerseniz fırından çıkınca üzerine çok az tereyağ sürebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder