Patatesi Kolay Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 paket maya (Ben instant maya kullandım yaş mayada olur)
- 2 yemek kaşığı şeker
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 -5 su bardağı un (Unun kalitesine göre bu miktar değişebilir kontrollü ekleyin)
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin (Bunu hamuru toparladıktan sonra ara ara yediriyoruz)
İç harcı için
- 6-7 orta boy patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Kaşar peyniri
Üzerine
- 2 yumurta sarısı
- 1 damla sıvı yağ
Patatesi Kolay Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına sütü,mayayı,şekeri ve 1 bardak unu ekleyelim karıştıralım 5 dk bekletelim.
- Ardından sıvı yağ,yumurta akını,tuzu ve unun hepsini koyup karıştıralım.
- Hamur toparlanınca aşama aşama tereyağ sürüp elimizle iyice yedirelim. Yumşak bir hamur olunca kabın içerisine koyup ağzını kapatalım ve kabarmaya bırakalım.
- Bu esnada iç harcı için bir tencereye su koyup patatesleri haşlıyoruz.
- Ayrı bir tencereye sıvı yağ koyalım. Patatesleri ezelim üzerine koyalım.
- Ardından tuz,karabiber ve kırmızı toz biber koyup karıştıralım kenarda soğumaya bırakalım.
- Kabaran hamurları 10 eşit bezeye bölelim.
- Tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ortasına patatesli harcı ve bir miktar kaşar peyniri koyup kenarlarından kapatalım.
- Bezelerin hepsi bitince tekrardan ortasına bastıralım ve uzatalım.
- Yağlanmış tepsiye koyalım üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı yapıp sürelim.
- Tepsinin üzerini kapatalım kabarmaya bırakalım.
- Kabaran pidelerin üzerine parmaklarımızla şekil verelim.
- 200 derecede alt-üst ayarda yaklaşık 25 dakika pişirelim. Dilerseniz fırından çıkınca üzerine çok az tereyağ sürebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder