Patatesli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı pul biber (İsteğe bağlı)
Patatesli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyalım.
- Ardından patateslerimizi yıkayalım ve küçük küpler halinde doğrayalım.
- Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım ve patateslerimizi ara ara karıştırarak pişirelim.
- Küçük bir kaseye yumurta, tuz ve pul biberi ekleyerek güzelce çırpalım.
- Patateslerimiz kızardıktan sonra fazla yağını bir kaseye boşaltalım.
- Patateslerimizi tavanın tabanına eşit bir şekilde yayalım.
- Çırptığımız yumurtaları patateslerin üzerine gezdirelim ve yumurtaların eşit yayılması için tavamızı çevirelim ve 2 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Daha sonra tavamıza düz bir kapak kapatalım ve ters çevirerek diğer yüzeyini de 2 dakika pişirelim.
Sürenin sonunda patatesli yumurtamız servise hazır. Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder