Pişi (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4.5-5 bardak un (Kontrollü ekleyelim yumuşak ele yapışan bi hamur olacak )
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Pişi (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık su ,ılık süt, şeker ve mayayı bir kapta karıştıralım.
- 5 dk mayanın kabarması için bekleyelim.
- Daha sonra tuz sıvı yağ ve unu ekleyip yoğuralım. Çok sert bi hamur yoğurmayalım ne kadar yumuşak hamur o kadar puf puf kabaran pişiler 😃 elimizi yağlayıp hamuru toparlayalım.
- Hamurumuzun üzerini kapatarak ılık bir ortamda en az 50 dk mayalanmaya bırakalım. (sabah yapacaksanız eğer akşamdan yoğurup buzdolabında sabaha kadar mayalanmaya bırakabilirsiniz)
- Tencereye yağı alıp ısıtalım.
- Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp önce yuvarlayalım
- Daha sonra parmağımızla ortadan delik açıp daire şekli verelim.
- Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım pişilerimiz hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder