9 Mayıs 2023 Salı

Pişi (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi

 

Pişi (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4.5-5 bardak un (Kontrollü ekleyelim yumuşak ele yapışan bi hamur olacak )

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Pişi (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık su ,ılık süt, şeker ve mayayı bir kapta karıştıralım.
  • 5 dk mayanın kabarması için bekleyelim.
  • Daha sonra tuz sıvı yağ ve unu ekleyip yoğuralım. Çok sert bi hamur yoğurmayalım ne kadar yumuşak hamur o kadar puf puf kabaran pişiler 😃 elimizi yağlayıp hamuru toparlayalım.
  • Hamurumuzun üzerini kapatarak ılık bir ortamda en az 50 dk mayalanmaya bırakalım. (sabah yapacaksanız eğer akşamdan yoğurup buzdolabında sabaha kadar mayalanmaya bırakabilirsiniz)
  • Tencereye yağı alıp ısıtalım.
  • Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp önce yuvarlayalım
  • Daha sonra parmağımızla ortadan delik açıp daire şekli verelim.
  • Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım pişilerimiz hazır 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder