18 Mayıs 2023 Perşembe

Sakallı Poğaça Tarifi

 

Sakallı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Arası için;

  • Labne veya krem peynir
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz

    Sakallı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına maya, su ve toz şekeri koyup karıştıralım. Mayanın erimesini sağlayalım.
  • Sıvı yağ, unun bir kısmını ve tuzu koyalım. Kaşıkla biraz toparlayalım.
  • Unun kalan kısmını da ilave edip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğuralım.
  • Kaba ve hamura sıvı yağ sürüp üzerini streçle kapatalım. Mayalanması için bekletelim.
  • Mayalanan hamuru 25 veya 30 gram bezelere ayıralım (ben 25 gram yaptım).
  • Yuvarlak bezeler yapalım. Yağlı kağıt konulmuş tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  • Yumurta sarısı sürüp tepsi mayası için bekletelim.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Soğuyan poğaçaları görseldeki gibi hafif üstten peş olarak bıçakla tam ayırmadan keselim.
  • Arasına labne veya krem peynir sıkalım, biraz da kenarlarına sürelim. Kıyılmış maydanoz ve rende kaşara batırıp servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder