3 Mayıs 2023 Çarşamba

San Sebastian Tarifi

 

San Sebastian Tarifi İçin Malzemeler

  • 950 gram pınar labne peyniri
  • 250 gram toz şekeri
  • 600 gram sıvı krema
  • 7 adet yumurta ( m boy )
  • 42 gram nişasta
  • Yarım limon suyu
  • 2 paket vanilya

Servis ederken:

  • Eritilebilen sütlü çikolata

    San Sebastian Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tatlıyı yapmaya başlarken fırını 240 derece ye alıp fanlı fırını çalıştıralım.
  • 24 santim kelepçeli kalıbı pişirme kağıdı ile kaplayıp hazır edelim kenarlarından sarkabilir.
  • Bütün malzemeler oda ısısında olucak ben hepsini geceden çıkartıyorum.
  • Uygun derin bir kaba peynir ve toz şekeri alıp çırpma teli ile güzelce çırpalım.
  • Nişastayı eleyerek ekleyip güzelce topak kalmayacak şekilce çırpalım .
  • Diğer kaptaki yumurtaları güzelce çırpıp 2-3 seferde peynirli karışıma ekleyelim.
  • Kalan diğer malzeleride peş peşe ekleyip güzelce karıştırıp hazırladığımız kelepçeli kalıba döküp tezgaha 2-3 sefer vurup fırının orta ızgarasına koyup 30-35 dk civarında pişirelim.
  • Ortası sallanan tatlımız hazır oda sıcaklığına geldiğinde dolaba kaldıralım .
  • En az 5-6 saat dinlendirin ,ben bir gece dinlendirdim.
  • Dilimlediğim tatlının üzerine benmari usulü erittiğim çikolata ile servis yaptım, yapacak olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder