San Sebastian Tarifi İçin Malzemeler
- 950 gram pınar labne peyniri
- 250 gram toz şekeri
- 600 gram sıvı krema
- 7 adet yumurta ( m boy )
- 42 gram nişasta
- Yarım limon suyu
- 2 paket vanilya
Servis ederken:
- Eritilebilen sütlü çikolata
San Sebastian Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlıyı yapmaya başlarken fırını 240 derece ye alıp fanlı fırını çalıştıralım.
- 24 santim kelepçeli kalıbı pişirme kağıdı ile kaplayıp hazır edelim kenarlarından sarkabilir.
- Bütün malzemeler oda ısısında olucak ben hepsini geceden çıkartıyorum.
- Uygun derin bir kaba peynir ve toz şekeri alıp çırpma teli ile güzelce çırpalım.
- Nişastayı eleyerek ekleyip güzelce topak kalmayacak şekilce çırpalım .
- Diğer kaptaki yumurtaları güzelce çırpıp 2-3 seferde peynirli karışıma ekleyelim.
- Kalan diğer malzeleride peş peşe ekleyip güzelce karıştırıp hazırladığımız kelepçeli kalıba döküp tezgaha 2-3 sefer vurup fırının orta ızgarasına koyup 30-35 dk civarında pişirelim.
- Ortası sallanan tatlımız hazır oda sıcaklığına geldiğinde dolaba kaldıralım .
- En az 5-6 saat dinlendirin ,ben bir gece dinlendirdim.
- Dilimlediğim tatlının üzerine benmari usulü erittiğim çikolata ile servis yaptım, yapacak olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder