Yoğurtlu Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 4 çorba kaşığı tarhana
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 8 su bardağı su (Varsa 1 su bardağı et suyu yoksa sorun değil)
Yoğurtlu Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye resimdeki gibi yoğurt ve tarhanayı iyice çırpalım.
- Tereyağını ezilmiş sarımsak sıvı yağını ekliyelim suyunu da ekleyip iyice çırpıp ateşe alalım ve kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynamaya yakın şehriyesini ekliyelim. Su oranını kendinize göre kıvamını ayarlayın ateşini orta ateşe getirip 10 dakika daha pişirip ateşten alın servise hazır.
Not isterseniz yağları bir sos tavasına alıp kızdırıp nane yakıpda çorba piştikten sonrada üstüne gezdirebilirsiniz ben tarhananın içinde yeterince baharar olduğu içün ben herşeyi içine ekleyip pişirdim tercih sizin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder