Sebastian Tarifi İçin Malzemeler
- 3 paket sürülebilir peynir (350 gramlık-pınar beyaz kullandım)
- 2.5 paket krema (%35 yağlı)
- 6 adet l boy yumurta
- 4 yemek kaşığı (silme) un
- 400 gram toz şeker ( 2 su bardağı)
Üzeri için;
- Frenk üzümü
- Ahududu
- Böğürtlen
- Çilek
Sebastian Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sürülebilir taze peynirimizi çırpma kabına ekleyelim ve bir dk çırpalım.
- Ardından toz şekeri ilave ederek karışana kadar biraz daha çırpalım.
- Yumurtaları teker teker ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım. (çok fazla karıştırmaya gerek yok) üzerine unu ilave edip karışımı çırpmaya devam edelim.
- Son olarak sıvı kremayı ekleyelim, bir kaç dakika boyunca harç tek renk olana kadar karıştıralım.
- Pişirme kağıdı ile kapladığımız kalıbımızın içerisine harcımızı (pürüzsüz kıvam olması için) süzgeçten geçirerek dökelim.
- Önceden ısıtılmış 230 c fanlı fırında 20 dakika pişirelim. Cheesecakekimiz piştikten sonra fırının kapağını açalım ve içerisinde 1 saat kadar soğumaya bırakalım.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra dolapta en az 4-5 saat dinlendirip istediğimiz meyvelerle süsleyerek servis edelim.
Not:kalıbım 26 cm’dir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder