Sebze Dolgulu Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk but kemiksiz ( pirzolada olabilir biraz daha küçük oluyorlar)
- 1 çay bardağı süt (120 ml)
- 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
İç harcı:
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1-2 adet havuç ( benimkiler inceydi )
- 5-6 adet kültür mantar
- 5 yemek kaşığı bezelye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
Sebze Dolgulu Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk butlarınız mümkün olduğu kadar ince açılmış olsun, tüm malzemeleri ile geniş bir kaba alın, sosunu iyice karıncaya kadar ovalayın, ardından streç folya ile örtün be 3 saat buzdolabında dinlendirin.
- Bu arada iç harcı için tüm sebzeleri küp küp doğrayın.
- Önce sıvı yağ ile soğanı hafif renk alıncaya kadar kavurun ardından havuç ve bezelyeleri ekleyin yaklaşık 2 dakika sonra biber ve mantarları ilave edin.
- Tuz ve karabiberini ekledikten sonra iyice karıştırın ve altını söndürün.
- Etleri derisi dışa bakacak şekilde iyice açın, 2 dolu yemek kaşığı sebze koyun ve sarın.
- Üzerine nemli yağlı kâğıt koyun ve önceden ısıtılmış fırında 190°’de 1 saat pişirin. ( üzeri kızarıncaya kadar ).
- Ben yanında bulgur pilavı ve beşamel soslu sebze ile servis yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder