26 Mayıs 2023 Cuma

Sebze Dolgulu Tavuk Sarma Tarifi

 

Sebze Dolgulu Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk but kemiksiz ( pirzolada olabilir biraz daha küçük oluyorlar)
  • 1 çay bardağı süt (120 ml)
  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

İç harcı:

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1-2 adet havuç ( benimkiler inceydi )
  • 5-6 adet kültür mantar
  • 5 yemek kaşığı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber

    Sebze Dolgulu Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk butlarınız mümkün olduğu kadar ince açılmış olsun, tüm malzemeleri ile geniş bir kaba alın, sosunu iyice karıncaya kadar ovalayın, ardından streç folya ile örtün be 3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Bu arada iç harcı için tüm sebzeleri küp küp doğrayın.
  • Önce sıvı yağ ile soğanı hafif renk alıncaya kadar kavurun ardından havuç ve bezelyeleri ekleyin yaklaşık 2 dakika sonra biber ve mantarları ilave edin.
  • Tuz ve karabiberini ekledikten sonra iyice karıştırın ve altını söndürün.
  • Etleri derisi dışa bakacak şekilde iyice açın, 2 dolu yemek kaşığı sebze koyun ve sarın.
  • Üzerine nemli yağlı kâğıt koyun ve önceden ısıtılmış fırında 190°’de 1 saat pişirin. ( üzeri kızarıncaya kadar ).
  • Ben yanında bulgur pilavı ve beşamel soslu sebze ile servis yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder