Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (800g)
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
Arası için;
- 1 kase iri çekilmiş fıstık (dilerseniz fındık ya da ceviz de kullanabilirsiniz)
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı süt tozu
- Veya nesquik
- Arzuya göre çikolata rendesi
Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için; tencereye şeker, süt ve suyu alarak kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Ardından küçük bir tencerede tereyağımızı eritelim. Yağımız erirken üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile alalım.
- Ocaktan alıp üzerine sıvı yağımızı ekleyerek karıştıralım.
- Baklava yufkamızı tezgaha alalım, kullanacağımız fırın kabımızı yufkamızın kenar kısmına yerleştirerek etrafından bıçak ile keselim.
- Yufkalarımızı alt ve üstte kullanmak için eşit olacak şekilde ayıralım.
- Fırın kabımıza birtane bütün yufkamızdan yerleştirelim. ve bir kaşık yağ gezdirelim.
- Tekrar yufkamızdan yerleştirip üzerine bir kaşık yağ gezdirelim.
- Bu şekilde yufkaların yarısını tepsimize üst üste sıralayalım.
- Ardından baklavamızın ara malzemesini yerleştirelim. Ben çekilmiş fıstık kullandım siz dilerseniz fındık yada cevizde kullanabilirsiniz.
- Fıstıklarımızı yerleştirdikten sonra üst için ayırdığımız yufkalarımızı üst üste, aralarına yağ dökerek aynı şekilde sıralamaya devam edelim.
- Yufkaları yerleştirme işlemi bittikten sonra kenardan taşan kısımlar varsa bıçak ile keselim ve geriye kalan yağımızı üzerine sürelim.
- Baklavamızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişmeye bırakalım.
- Kızaran baklavamızı fırından alalım ve ilk sıcağının çıkması için 2 dakika kadar bekletelim.
- Baklavamızın üzerine soğuk şerbeti her yerine gelecek şekilde gezdirelim. Şerbeti çekmesi için 1 saat kadar dinlendirelim.
- Son olarak baklavamızın üzerini kakaoyu süt tozu ile karıştırarak süzgeç yardımı ile her yerini kaplayalım. Toz fıstık veya ceviz ile üzerini süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder