21 Mayıs 2023 Pazar

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (800g)
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt

Arası için;

  • 1 kase iri çekilmiş fıstık (dilerseniz fındık ya da ceviz de kullanabilirsiniz)

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı süt tozu
  • Veya nesquik
  • Arzuya göre çikolata rendesi

    Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; tencereye şeker, süt ve suyu alarak kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Ardından küçük bir tencerede tereyağımızı eritelim. Yağımız erirken üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile alalım.
  • Ocaktan alıp üzerine sıvı yağımızı ekleyerek karıştıralım.
  • Baklava yufkamızı tezgaha alalım, kullanacağımız fırın kabımızı yufkamızın kenar kısmına yerleştirerek etrafından bıçak ile keselim.
  • Yufkalarımızı alt ve üstte kullanmak için eşit olacak şekilde ayıralım.
  • Fırın kabımıza birtane bütün yufkamızdan yerleştirelim.  ve bir kaşık yağ gezdirelim.
  • Tekrar yufkamızdan yerleştirip üzerine bir kaşık yağ gezdirelim.
  • Bu şekilde yufkaların yarısını tepsimize üst üste sıralayalım.
  • Ardından baklavamızın ara malzemesini yerleştirelim. Ben çekilmiş fıstık kullandım siz dilerseniz fındık yada cevizde kullanabilirsiniz.
  • Fıstıklarımızı yerleştirdikten sonra üst için ayırdığımız yufkalarımızı üst üste, aralarına yağ dökerek aynı şekilde sıralamaya devam edelim.
  • Yufkaları yerleştirme işlemi bittikten sonra kenardan taşan kısımlar varsa bıçak ile keselim ve geriye kalan yağımızı üzerine sürelim.
  • Baklavamızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişmeye bırakalım.
  • Kızaran baklavamızı fırından alalım ve ilk sıcağının çıkması için 2 dakika kadar bekletelim.
  • Baklavamızın üzerine soğuk şerbeti her yerine gelecek şekilde gezdirelim. Şerbeti çekmesi için 1 saat kadar dinlendirelim.
  • Son olarak baklavamızın üzerini kakaoyu süt tozu ile karıştırarak süzgeç yardımı ile her yerini kaplayalım. Toz fıstık veya ceviz ile üzerini süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder