21 Mayıs 2023 Pazar

Tadı Damağınızda Kalacak Peynirli Kıymalı Poğaça Tarifi

 

Tadı Damağınızda Kalacak Peynirli Kıymalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 su bardağı yoğurt (süzme kullandım)
  • 2 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (azar azar eklenir) unun kalitesine göre azaltıp çoğaltabiliriz

İç harcı için;

  • 150-200 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Rendelenmiş kaşar peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Tadı Damağınızda Kalacak Peynirli Kıymalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına ılık süt şeker ve maya alınıp karıştırılır üzeri kapatılır mayanın aktifleşmesi için 5-6 dk bekletilir, yoğurt ,yumurta beyazları, sıvı yağ tuz ilave edilir karıştırılır.
  • Un azar azar eklenerek yoğrulur, hamur elinize yapışsada un ilave etmeyin yoğurdukça toparlanacaktır.
  • Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edilir üzeri kapatılır 40-45 dk mayalanması için bekletilir.
  • İç harcı için; tavaya sıvı yağ koyulur üzerine küçük doğranmış soğan ilave edilir karıştırılır birkaç dakika kavrulur, kıyma ilave edilir kavrulur.
  • Kabuğu soyulup minik doğranmış domates tuz ve istediğiniz baharatı ilave edilerek suyunu çekene kadar ara ara karıştırılarak kavrulur ince kıyılmış maydanoz ilave edilir karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurdan maya kokusu çıkması için bir iki tur yoğrulur.
  • Hamurdan küçük parçalar koparılır ve elimizin içinde yuvarlayarak mandalinadan biraz büyük bezeler hazırlanır.
  • Bir beze tezgaha koyulur ve elimizle yada merdane ile biraz açılır her bezenin içine biraz rendelenmiş peynir ile kıyma harcı koyulur kapatılır.
  • Fırın kağıdı serili tepsiye dizilir üzerlerine bir bez kapatıp 20-25 dk tepsi mayası için bekletilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür susam serpilerek önceden ısıtılmış 190 derece alt üst ayar fıırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder