Karamelize Soğanlı Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy kabak
- 1 adet soğan
- 1 avuç kuru üzüm
- 2 sarımsak
- 1 kase süzme yoğurt
- Tuz
- Sıvıyağ
Üzeri için:
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- İri dövülmüş ceviz
Karamelize Soğanlı Kabak Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakların kabuğunu soyup rendeleyin, suyunu sıkın.
- Soğanı jülyen doğrayın, sıvı yağda orta ateşte sotelemeye başlayın. Rengi hafif kahverengiye dönmeye başlayınca kuru üzümü ekleyip sotelemeye devam edin.
- Kabakları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin. Tuzunu ekleyin.
- Pişince hafif soğuması için bir kenara alın. Sarımsakları tuz ile dövün ve yoğurdun içine ilave edin, karıştırın.
- Sıcaklığı çıkan kabakların üzerine yoğurdu ekleyin.
- Başka bir tavaya sıvı yağı, cevizi ve toz biberi alıp kızdırın. Servis tabağına kabakları alıp, üzerinde yağı gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder