21 Mayıs 2023 Pazar

Karamelize Soğanlı Kabak Tarator Tarifi

 

Karamelize Soğanlı Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 2 sarımsak
  • 1 kase süzme yoğurt
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Üzeri için:

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • İri dövülmüş ceviz

    Karamelize Soğanlı Kabak Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakların kabuğunu soyup rendeleyin, suyunu sıkın.
  • Soğanı jülyen doğrayın, sıvı yağda orta ateşte sotelemeye başlayın. Rengi hafif kahverengiye dönmeye başlayınca kuru üzümü ekleyip sotelemeye devam edin.
  • Kabakları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin. Tuzunu ekleyin.
  • Pişince hafif soğuması için bir kenara alın. Sarımsakları tuz ile dövün ve yoğurdun içine ilave edin, karıştırın.
  • Sıcaklığı çıkan kabakların üzerine yoğurdu ekleyin.
  • Başka bir tavaya sıvı yağı, cevizi ve toz biberi alıp kızdırın. Servis tabağına kabakları alıp, üzerinde yağı gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder