Tavuk Midye Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı karbonat
Sosu için;
- 1 şişe soda
- 1 su bardağı un
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Bulamak için;
- Un
Tavuk Midye Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları küp şekilde doğruyoruz.
- Derin bir kaba su ve karbonat ekleyip doğradığımız tavukları içerisine koyup, yaklaşık 30 dakika bekletiyoruz.
- Sosu için bir kapta verilen malzemeleri tel çırpıcıyla karıştırıyoruz.
- Bulayacağımız unu da ayrı bir kaba koyup, dinlenen tavukların suyunu iyice süzdürüyoruz.
- Tavukları çöp şişlere çok sık olmayacak şekilde dizip, önce una ardından sosa buluyoruz.
- Kızartmak için bir tavaya sıvı yağ koyup, kızdırıyoruz.
- Tavukları kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder