Puf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1,5 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 50 gram eritilmiş tereyağ
- 3,5 -4 su bardağı un (kontrollü)
Arası için;
- Peynir
- İnce kıyılmış maydanoz
Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Dilerseniz 1 gece öncedende hazırlayabilirsiniz. Hamuru 1 saat dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane yardımıyla açalım.
- İç harcını koyup güzelce kapatıp kenarları keselim.
- Kızgın yağda onlu arkalı pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder