18 Mayıs 2023 Perşembe

Tavuklu Sebzeli Meyhane Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Sebzeli Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kalçalı but
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Nane
  • Kekik (sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz)
  • Tuz
  • Süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

    Tavuklu Sebzeli Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kalçalı butların etli kısımlarını küp küp doğrayın ve kalanını suyunu kullanmak için haşlayın.
  • Tereyağı ile birlikte sırasıyla soğanı, biberleri, tavuğu (suyunu salana kadar) ve salçayı kavurun (her birini ekledikce 3-4 dk kavurup diğerini ekleyin).
  • Son olarak bulgurları ekleyin 3-4 dk kavurup üzerini 1-1,5 parmak geçecek şekilde suyunu ekleyin (haşladığınız tavuğun suyunu kullanabilirsiniz)
  • Kontrollü pişirin içi hafif sulu kalacak şekilde altını kapatın ve 10 dk dinlendirin.
  • Süzme yoğurdu açmak için birkaç kaşık haşlanmış tavuk suyu kullanın.
  • Üzerine eritilmiş tereyağı ile birlikte kırmızı toz biber ve nane ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder