Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğüsü
- 1 adet paprika
- 1 adet kuru soğan
- 1 iri diş sarımsak
- 3-4 adet orta boy patates
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 600 ml. su (veya daha az ekleyin çok sulu sevmiyorsanız )
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- Tuz
- Karabiber
Üzerine;
- 2 adet sivri biber
- 1 adet iri boy domates
Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tüm malzemeleri ( soğan, sarımsak, biber, patatesleri ve eti ) küp küp doğrayın.
- Fırını ısıtmaya başlayın. Dilerseniz yemeğin tamamını çiğden borcamınıza katın ben soğanı kavurmak istedim dişe gelmemesi için.
- Tavaya zeytinyağ ilave edip ısıtalım. Küp küp doğradığımız soğanı kavurmaya başlayalım. Pembeleşen soğana domates ve biber salçası ilave edip biraz daha kavuralım.
- Suyu ilave edelim ve baharatları ( tuz, karabiber, kekik, kırmızı tozbiber ). 2-3 dakika kaynamaya bırakalım.
- O arada küp küp doğradığımız patatesleri, sarımsağı, biberi ve tavuğu borcama ekleyelim. Ben hafif tuz ve karabiber serptim harcıma ve kabaca karıştırdım.
- Pişen sosu ocaktan aldım ve harcıma ilave edip karıştırdım. Son olarak sivri biber ve domates dilimler yemeğin üzerine yerleştirdim (biberler güzelce karamelize olunca bilinki yemeğiniz pişti)
- Önceden ısıtılmış fırında 175 derece fanlı ayarda 40-50 dakika arası pişirelim. Üzerindeki sebzelerin iyice pişmiş olması lazım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder