18 Mayıs 2023 Perşembe

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi

 

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğüsü
  • 1 adet paprika
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 iri diş sarımsak
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 600 ml. su (veya daha az ekleyin çok sulu sevmiyorsanız )
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet iri boy domates

    Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tüm malzemeleri ( soğan, sarımsak, biber, patatesleri ve eti ) küp küp doğrayın.
  • Fırını ısıtmaya başlayın. Dilerseniz yemeğin tamamını çiğden borcamınıza katın ben soğanı kavurmak istedim dişe gelmemesi için.
  • Tavaya zeytinyağ ilave edip ısıtalım. Küp küp doğradığımız soğanı kavurmaya başlayalım. Pembeleşen soğana domates ve biber salçası ilave edip biraz daha kavuralım.
  • Suyu ilave edelim ve baharatları ( tuz, karabiber, kekik, kırmızı tozbiber ). 2-3 dakika kaynamaya bırakalım.
  • O arada küp küp doğradığımız patatesleri, sarımsağı, biberi ve tavuğu borcama ekleyelim. Ben hafif tuz ve karabiber serptim harcıma ve kabaca karıştırdım.
  • Pişen sosu ocaktan aldım ve harcıma ilave edip karıştırdım. Son olarak sivri biber ve domates dilimler yemeğin üzerine yerleştirdim (biberler güzelce karamelize olunca bilinki yemeğiniz pişti)
  • Önceden ısıtılmış fırında 175 derece fanlı ayarda 40-50 dakika arası pişirelim. Üzerindeki sebzelerin iyice pişmiş olması lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder