Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram yumuşamış tereyağı yada margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke (Elma kullandım)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağı +1 yemek kaşığı un
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına un hariç diğer malzemeleri alarak karıştıralım unu eleyip azar azar ilave ederek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak tezgahın üzerinde ileri geri hareketlerle silindir şekli verelim ve bıçak ile verev şeklinde keselim, siz dilerseniz başka şekiller de verebilirsiniz.
- Fırın kağıtı serili tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısını sürerek susam çörekotu serpelim.
- 170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirelim. Benim kurabiyeleri pişirme süresi 25 dakika yeterli oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder