30 Mayıs 2023 Salı

Limonlu Cheseecake Tarifi

 

Limonlu Cheseecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 1.5 paket burçak bisküvi
  • 1 avuç kavrulmuş fındık
  • 50 gram tereyağı

Chesecake için

  • 200 gr pınar beyaz tam yağlı taze peynir
  • 400 gram labne
  • 200 ml sıvı krema
  • Yarım çay bardağından biraz az limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 vanilya
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un (Elenmiş)

Lemon sosu;

  • Yarım su bardağı sıvı krema
  • 1.5-2 tatlı kaşığı limon rendesi
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 70 ml limon suyu (Çok ekşi sevmeyenler 10ml azaltabilir)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığının ucu ile toz zerdeçal

    Limonlu Cheseecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bisküvileri ve kavrulmuş fındıkları robotta kum gibi olana kadar çekelim.
  • İçine eritilmiş tereyağı ekleyerek iyice harmanlayalım.
  • 20 cm kalıbın alt tabanına yağlı kağıt koyalım kelepçeli kalıbı kapatalım.
  • İçine bisküvili karışımı dökelim güzelce düzleyelim üzerini bir bardak yardımıyla bastırıp iyice düzeltelim.
  • Dışını alüminyum folyo ile kaplayalım. Buzdolabına gönderelim.
  • Bir kenarda krema ile limon kabuklarını ve suyunu karıştıralım.
  • Başka bir yerde labne, pınar beyaz taze peynir, şekeri iyice çırpalım.
  • Daha sonra unu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim ve çırpalım.
  • Sonra yumurtaları teker teker ekleyelim her eklemede iyice yedirip sonra diğerini koyalım.
  • Kelepçeli kalıbı alalım ve üzerine harcı döküp 160 derecede içi sıcak su dolu tepside 60 dk pişirelim. Kontrollü olmakta fayda var kenarları sabit ama sallayınca ortası sallanmalı.
  • Üzeri kızarmamalı çok fazla. Fırını kapatıp içinde 20dk dinlendirelim.
  • Daha sonra fırının kapağını açıp oda sıcaklığına gelince buzdolabında bir gece bekletelim.
  • Ertesi gün lemon curd için krema şeker limon kabukları, zerdeçal ve nişastayı metal ve teflon olmayacak şekilde uygun kapta ve uygun çırpıcı ile çırpalım.
  • Orta ateşte karıştırarak pişirelim kaynamaya başlayınca altını kısıp limon suyunu ekleyelim bu şekilde kıvam alıp kaynamasını bekleyelim karıştıraralım.
  • Kıvam alınca cam bir kasede karıştırarak soğutalım.
  • Soğuyunca chessecake üzerine dökelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder