Limonlu Cheseecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 1.5 paket burçak bisküvi
- 1 avuç kavrulmuş fındık
- 50 gram tereyağı
Chesecake için
- 200 gr pınar beyaz tam yağlı taze peynir
- 400 gram labne
- 200 ml sıvı krema
- Yarım çay bardağından biraz az limon suyu
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 vanilya
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un (Elenmiş)
Lemon sosu;
- Yarım su bardağı sıvı krema
- 1.5-2 tatlı kaşığı limon rendesi
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 70 ml limon suyu (Çok ekşi sevmeyenler 10ml azaltabilir)
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığının ucu ile toz zerdeçal
Limonlu Cheseecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküvileri ve kavrulmuş fındıkları robotta kum gibi olana kadar çekelim.
- İçine eritilmiş tereyağı ekleyerek iyice harmanlayalım.
- 20 cm kalıbın alt tabanına yağlı kağıt koyalım kelepçeli kalıbı kapatalım.
- İçine bisküvili karışımı dökelim güzelce düzleyelim üzerini bir bardak yardımıyla bastırıp iyice düzeltelim.
- Dışını alüminyum folyo ile kaplayalım. Buzdolabına gönderelim.
- Bir kenarda krema ile limon kabuklarını ve suyunu karıştıralım.
- Başka bir yerde labne, pınar beyaz taze peynir, şekeri iyice çırpalım.
- Daha sonra unu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim ve çırpalım.
- Sonra yumurtaları teker teker ekleyelim her eklemede iyice yedirip sonra diğerini koyalım.
- Kelepçeli kalıbı alalım ve üzerine harcı döküp 160 derecede içi sıcak su dolu tepside 60 dk pişirelim. Kontrollü olmakta fayda var kenarları sabit ama sallayınca ortası sallanmalı.
- Üzeri kızarmamalı çok fazla. Fırını kapatıp içinde 20dk dinlendirelim.
- Daha sonra fırının kapağını açıp oda sıcaklığına gelince buzdolabında bir gece bekletelim.
- Ertesi gün lemon curd için krema şeker limon kabukları, zerdeçal ve nişastayı metal ve teflon olmayacak şekilde uygun kapta ve uygun çırpıcı ile çırpalım.
- Orta ateşte karıştırarak pişirelim kaynamaya başlayınca altını kısıp limon suyunu ekleyelim bu şekilde kıvam alıp kaynamasını bekleyelim karıştıraralım.
- Kıvam alınca cam bir kasede karıştırarak soğutalım.
- Soğuyunca chessecake üzerine dökelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder