Bayrama Özel Ceviz Dolgulu Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un
İçi için;
- 1 kase çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon
Üzeri için;
- Toz antep fıstığı
Bayrama Özel Ceviz Dolgulu Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce tenceremize şekeri, suyu ve limon suyunu koyup kaynatalım.
- Yoğurma kabımıza margarini, yumurtayı, kabartma tozunu, vanilyayı, pudra şekerini ve irmiği koyup karıştıralım.
- Unu ilave edip kulak hamurumuzu yoğuralım (hamurumuz çok yumuşak olmasın).
- Yumurta sarısının birini üzerine ayıralım.
- Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp avucumuzun içinde biraz açalım ve cevizden koyup kapatalım.
- Şekil verip tepsimize dizelim.
- Üzerine çatalla çizik atalım ve yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımız ılıyınca soğuk şerbetimizi döküp üzerine toz antep fıstığı serpiştirelim ve servise hazır hale getirelim.
Kıyır kıyır tatlımız hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder