27 Haziran 2023 Salı

Bayrama Özel Ceviz Dolgulu Şekerpare Tarifi

 

Bayrama Özel Ceviz Dolgulu Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

İçi için;

  • 1 kase çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon

Üzeri için;

  • Toz antep fıstığı

    Bayrama Özel Ceviz Dolgulu Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce tenceremize şekeri, suyu ve limon suyunu koyup kaynatalım.
  • Yoğurma kabımıza margarini, yumurtayı, kabartma tozunu, vanilyayı, pudra şekerini ve irmiği koyup karıştıralım.
  • Unu ilave edip kulak hamurumuzu yoğuralım (hamurumuz çok yumuşak olmasın).
  • Yumurta sarısının birini üzerine ayıralım.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp avucumuzun içinde biraz açalım ve cevizden koyup kapatalım.
  • Şekil verip tepsimize dizelim.
  • Üzerine çatalla çizik atalım ve yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Tatlımız ılıyınca soğuk şerbetimizi döküp üzerine toz antep fıstığı serpiştirelim ve servise hazır hale getirelim.
  • Kıyır kıyır tatlımız hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder