27 Haziran 2023 Salı

Nokul Tarifi

 

Nokul Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tereyağ
  • 1 kase yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 250 gram ceviz içi
  • 250 gram kuru üzüm
  • 1,5 su bardağı şeker

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

    Nokul Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki malzemeleri uygun bir kaseye alalım.
  • Hamur toparlanana kadar un ekleyerek yoğuralım.
  • Hamurun üzerini örtelim ve dinlendirelim.
  • Cevizi rondoya çekelim.
  • Şekeri, üzümü ve cevizi ayrı kaselere alalım.
  • Hamuru 8’e bölelim. Yuvarlayalım ve üzerini örtelim.
  • Hamurun birini un serptiğimiz zemine alalım ve oklava yardımıyla açabildiğimiz kadar ince açalım.
  • Hamurun üzerine önce sıvı yağ sürelim.
  • Sırayla şeker, ceviz ve üzümü her yerine gelecek şekilde serpelim.
  • Rulo olarak saralım.
  • Dört parmak aralıklarla keselim.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizelim.
  • Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayalım.
  • Hamurlar bittiğinde bir kaseye yumurta sarısını alalım ve üzerine 2 damla su damlatalım ve çırpalım.
  • Hamurların üzerine fırça yardımıyla sürelim.
  • Nokulları 170 derece de ısınmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder