Nokul Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin veya tereyağ
- 1 kase yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 250 gram ceviz içi
- 250 gram kuru üzüm
- 1,5 su bardağı şeker
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
Nokul Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki malzemeleri uygun bir kaseye alalım.
- Hamur toparlanana kadar un ekleyerek yoğuralım.
- Hamurun üzerini örtelim ve dinlendirelim.
- Cevizi rondoya çekelim.
- Şekeri, üzümü ve cevizi ayrı kaselere alalım.
- Hamuru 8’e bölelim. Yuvarlayalım ve üzerini örtelim.
- Hamurun birini un serptiğimiz zemine alalım ve oklava yardımıyla açabildiğimiz kadar ince açalım.
- Hamurun üzerine önce sıvı yağ sürelim.
- Sırayla şeker, ceviz ve üzümü her yerine gelecek şekilde serpelim.
- Rulo olarak saralım.
- Dört parmak aralıklarla keselim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizelim.
- Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayalım.
- Hamurlar bittiğinde bir kaseye yumurta sarısını alalım ve üzerine 2 damla su damlatalım ve çırpalım.
- Hamurların üzerine fırça yardımıyla sürelim.
- Nokulları 170 derece de ısınmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder