26 Haziran 2023 Pazartesi

Beşamel Soslu Patlıcan Yatağında Pirzola Tarifi

 

Beşamel Soslu Patlıcan Yatağında Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pirzola et
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 8 tane közlenmiş patlıcan
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Beşamel Soslu Patlıcan Yatağında Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirzola etini sütte bir gece marine ediyoruz, ardından mangalı hazırlıyoruz.
  • Tuz ve baharatlarını karıştırıp pirzola etine ızgaradayken serpiştiriyoruz. 15-20 dakikada pişiyor.
  • Patlıcanları közleyip soyuyoruz küçük küçük doğruyoruz beşamel sosunu hazırlıyoruz.
  • Beşamel için bir yemek kaşığını tereyağında kokusu çıkana kadar biraz kavuruyoruz tuzunu ve sütünü ekleyip kaynatıyoruz. Hazırlanan beşamel sosuna patlıcanları ekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder