Beşamel Soslu Patlıcan Yatağında Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo pirzola et
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 8 tane közlenmiş patlıcan
- 1 çay kaşığı tuz
Beşamel için:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
Beşamel Soslu Patlıcan Yatağında Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirzola etini sütte bir gece marine ediyoruz, ardından mangalı hazırlıyoruz.
- Tuz ve baharatlarını karıştırıp pirzola etine ızgaradayken serpiştiriyoruz. 15-20 dakikada pişiyor.
- Patlıcanları közleyip soyuyoruz küçük küçük doğruyoruz beşamel sosunu hazırlıyoruz.
- Beşamel için bir yemek kaşığını tereyağında kokusu çıkana kadar biraz kavuruyoruz tuzunu ve sütünü ekleyip kaynatıyoruz. Hazırlanan beşamel sosuna patlıcanları ekliyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder