Yaş pasta Tarifi İçin Malzemeler
1 pandispanya hamuru 1 fırın tepsisi için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çimdik tuz
- Yarım su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Arasına;
- 2 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- Küçük doğranmış meyveler (kivi, çilek ve muz)
Üzerini için;
- 2 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- Meyve
- Çikolata
Yaş pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremşanti hazırlanır, dolaba soğuması için bekletin.
- Pandispanya hamuru için; yumurtalar sarı ile beyaz ayrılır.
- Beyazlara bir çimdik tuz atıp mikserle çırpın kremşanti kıvamı alana kadar.
- Sarılara şeker ilave edip iyice krema rengi olana kadar çırpın.
- İçine ılık suyu ilave edip karıştırın.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın güzelce çırpın, mikseri bırakıp spatula ya geçin.
- Spatula yardımıyla beyazı yavaş yavaş ilave edip karıştırın söndürmeden (ben 3 kerede ilave ettim beyazı)
- Sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine hamuru dökün.
- 160 derece 30-35 dk kadar pişirin.
- Fırından çıkarmadan önce kürdan testi yapın.
- Fırından çıkan kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölünür ve sayı biçimde kesilir. 🍰🎂
- Pandispanyanın üzerini biraz ıslatıp şekerli süt ile (ben bir bardak süt kulandım hepsi için çok ıslatmak istemedim)
- İlk alt katını kremşanti ile kaplayıp sonra meyve serpin.
- Üzerine diğer katı koyup, aynı işlem yapılır ve süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder