26 Haziran 2023 Pazartesi

Yaş pasta Tarifi

 

Yaş pasta Tarifi İçin Malzemeler

1 pandispanya hamuru 1 fırın tepsisi için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Arasına;

  • 2 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • Küçük doğranmış meyveler (kivi, çilek ve muz)

Üzerini için;

  • 2 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • Meyve
  • Çikolata

    Yaş pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kremşanti hazırlanır, dolaba soğuması için bekletin.
  • Pandispanya hamuru için; yumurtalar sarı ile beyaz ayrılır.
  • Beyazlara bir çimdik tuz atıp mikserle çırpın kremşanti kıvamı alana kadar.
  • Sarılara şeker ilave edip iyice krema rengi olana kadar çırpın.
  • İçine ılık suyu ilave edip karıştırın.
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın güzelce çırpın, mikseri bırakıp spatula ya geçin.
  • Spatula yardımıyla beyazı yavaş yavaş ilave edip karıştırın söndürmeden (ben 3 kerede ilave ettim beyazı)
  • Sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine hamuru dökün.
  • 160 derece 30-35 dk kadar pişirin.
  • Fırından çıkarmadan önce kürdan testi yapın.
  • Fırından çıkan kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölünür ve sayı biçimde kesilir. 🍰🎂
  • Pandispanyanın üzerini biraz ıslatıp şekerli süt ile (ben bir bardak süt kulandım hepsi için çok ıslatmak istemedim)
  • İlk alt katını kremşanti ile kaplayıp sonra meyve serpin.
  • Üzerine diğer katı koyup, aynı işlem yapılır ve süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder