19 Haziran 2023 Pazartesi

Beyaz Çikolatalı Bavyera Kupları Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Bavyera Kupları Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml krema
  • 125 gr beyaz çikolata
  • 125 ml süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 adet jelatin yaprağı (2 g)
  • Vanilya çubuğu (yarısı)
  • Çilek

    Beyaz Çikolatalı Bavyera Kupları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak jelatin yaprağını soğuk suya koyup yumuşatıyoruz 5,10 dakika civarı.
  • Sütü tencereye anlıyoruz vanilya çubuğunu ortadan kesip bıçakla sıyırıp tohumlarını süte ekliyoruz.
  • Sütü ısıtıp içine 1 yumurta sarısı ekliyoruz.Hızlıca çırpıyoruz.
  • Ardından tekrardan ocağa alıp kıvamı koyuluncaya kadar karıştırıyoruz.
  • Ardından süzgeçten geçiriyoruz topaklanma olursa diye.
  • Tekrar tencereye alıp içine yumuşamış jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  • Bu krema karışımını beyaz çikolataların üzerine ekleyip hepsini bir biriyle karışmasını sağlıyoruz.
  • Çikolatalar tamamen erimeli.
  • Kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • 200 ml kremayı güzelce çırpıyoruz mutlaka soğuk olmalı krema.
  • Sert bir kıvam alınca üzerine beyaz çikolata karışımını yavaşça ilave edip katlaya katlaya karıştırıyoruz.
  • Yavaş karıştırmak gerekiyor krema sönmesin.
  • Kupların için çilek dilimleri ekleyip üzerine krema koyup dolapta bir kaç saat dinlendirip servise sunuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder