Beyaz Çikolatalı Bavyera Kupları Tarifi İçin Malzemeler
- 200 ml krema
- 125 gr beyaz çikolata
- 125 ml süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 adet jelatin yaprağı (2 g)
- Vanilya çubuğu (yarısı)
- Çilek
Beyaz Çikolatalı Bavyera Kupları Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak jelatin yaprağını soğuk suya koyup yumuşatıyoruz 5,10 dakika civarı.
- Sütü tencereye anlıyoruz vanilya çubuğunu ortadan kesip bıçakla sıyırıp tohumlarını süte ekliyoruz.
- Sütü ısıtıp içine 1 yumurta sarısı ekliyoruz.Hızlıca çırpıyoruz.
- Ardından tekrardan ocağa alıp kıvamı koyuluncaya kadar karıştırıyoruz.
- Ardından süzgeçten geçiriyoruz topaklanma olursa diye.
- Tekrar tencereye alıp içine yumuşamış jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Bu krema karışımını beyaz çikolataların üzerine ekleyip hepsini bir biriyle karışmasını sağlıyoruz.
- Çikolatalar tamamen erimeli.
- Kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
- 200 ml kremayı güzelce çırpıyoruz mutlaka soğuk olmalı krema.
- Sert bir kıvam alınca üzerine beyaz çikolata karışımını yavaşça ilave edip katlaya katlaya karıştırıyoruz.
- Yavaş karıştırmak gerekiyor krema sönmesin.
- Kupların için çilek dilimleri ekleyip üzerine krema koyup dolapta bir kaç saat dinlendirip servise sunuyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder