6 Haziran 2023 Salı

Bildiklerinizi Unutturan (Zeytinli Ekmek) Tarifi

 

Bildiklerinizi Unutturan (Zeytinli Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğine ılık su

Hamur içine koymak için

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Çekirdeksiz zeytin
  • Yeni bahar baharatı

Hamuru rahat açmak için

  • Sıvı yağ

    Bildiklerinizi Unutturan (Zeytinli Ekmek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ekmek hamuru yapıyoruz 5 su bardağı un içerisine 1 yemek kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket kuru maya ile yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ile yoğurup en az yarım saat mayalamaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölüp dezgah üzerine alıp yağ yardımıyla elimizle açıyoruz.
  • Daha sonra içerisine bir miktar salça alıp yayıyoruz.
  • Üzerine yenibahar baharat serpiyoruz son olarak zeytinleri atarak 2 taraftan rulo yapıyoruz daha kalın isterseniz direk yuvarlayabilirsiniz ben iki taraftan rulo yapıp kesiyorum daha çok çıkıyor.
  • Ruloları kesip üzerine hiç bir şey sürmeden 200 derecelik fırına kızarana kadar atıyoruz.
    • Fırından çıkardığımız ekmeklerin üzerine az su sıçrayarak bir mutfak bezi örtüyoruz yada tepsi koyabilirsiniz nemlenip yumuşaması için.
    • Bildiğiniz zeytinli ekmeklerden çok farklı emin olabilirsiniz senelerdir evimizde değişmeyen lezzettir deneyin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder