Bildiklerinizi Unutturan (Zeytinli Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 1 paket toz maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğine ılık su
Hamur içine koymak için
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Çekirdeksiz zeytin
- Yeni bahar baharatı
Hamuru rahat açmak için
- Sıvı yağ
Bildiklerinizi Unutturan (Zeytinli Ekmek) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ekmek hamuru yapıyoruz 5 su bardağı un içerisine 1 yemek kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket kuru maya ile yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ile yoğurup en az yarım saat mayalamaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölüp dezgah üzerine alıp yağ yardımıyla elimizle açıyoruz.
- Daha sonra içerisine bir miktar salça alıp yayıyoruz.
- Üzerine yenibahar baharat serpiyoruz son olarak zeytinleri atarak 2 taraftan rulo yapıyoruz daha kalın isterseniz direk yuvarlayabilirsiniz ben iki taraftan rulo yapıp kesiyorum daha çok çıkıyor.
- Ruloları kesip üzerine hiç bir şey sürmeden 200 derecelik fırına kızarana kadar atıyoruz.
- Fırından çıkardığımız ekmeklerin üzerine az su sıçrayarak bir mutfak bezi örtüyoruz yada tepsi koyabilirsiniz nemlenip yumuşaması için.
- Bildiğiniz zeytinli ekmeklerden çok farklı emin olabilirsiniz senelerdir evimizde değişmeyen lezzettir deneyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder