Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ (50 gr)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 5,5 -6 su bardağı un kontrollü
Arası için;
- Ceviz, fındık kırığı
- 100 gram erişilmiş tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım.
- Malzemeleri tencereye alıp karıştıralım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 25 dakika pişirelim.
- Şerbet yoğun kıvamlı olmalı. 1 gece öncedende hazırlana bilir.
- Hamuru için malzemeleri derin bi kaseye alıp karıştıralım. En son unu ilave edip yumuşak bi hamur elde edelim.
- Hamuru hiç bekletmeden 12 bezeye ayırıp tatlı tabak büyüklüğünde açalım.
- Streç filmle kapatıp 30 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen bezeleri nişastayla açalım.
- Oklavada kenarlarından sıkıp büzelim.
- Büzgülü açıp arasına ceviz kırığı döküp kenar kısımımda rulo şeklinde saralım.
- Uç kısımlarını keselim. Tepsiye dizip eriştiğinizde tereyağ ve sıvı yağı karıştırıp fırçayla her tarafına sürelim. 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder