26 Haziran 2023 Pazartesi

Burma Baklava Tarifi

 

Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Hamuru için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ (50 gr)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 5,5 -6 su bardağı un kontrollü

Arası için;

  • Ceviz, fındık kırığı
  • 100 gram erişilmiş tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım.
  • Malzemeleri tencereye alıp karıştıralım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 25 dakika pişirelim.
  • Şerbet yoğun kıvamlı olmalı. 1 gece öncedende hazırlana bilir.
  • Hamuru için malzemeleri derin bi kaseye alıp karıştıralım. En son unu ilave edip yumuşak bi hamur elde edelim.
  • Hamuru hiç bekletmeden 12 bezeye ayırıp tatlı tabak büyüklüğünde açalım.
  • Streç filmle kapatıp 30 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen bezeleri nişastayla açalım.
  • Oklavada kenarlarından sıkıp büzelim.
  • Büzgülü açıp arasına ceviz kırığı döküp kenar kısımımda rulo şeklinde saralım.
  • Uç kısımlarını keselim. Tepsiye dizip eriştiğinizde tereyağ ve sıvı yağı karıştırıp fırçayla her tarafına sürelim. 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder