Yumuşak Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket toz maya
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 3 silme yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tane yumurta
- 6 su bardagı un
Yumuşak Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle geniş kaba ılık su,toz maya ,şeker ,tuz ekliyoruz ve çırparak özleştiriyoruz.
- Daha sonra yoğurt, sıvı yağ, yumurtanın beyazını içerisine ekliyoruz (sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz ) ve çırpmaya devam ediyoruz.
- Yavaş yavaş unu ekliyoruz elimize yapışmayan yumuşak hamur elde edene kadar yoğurunuz.
- Elimize yapışmayan kulak memesi kıvamına geldiğinde geniş kaba yerleştirip üzerini kapatıyoruz 40-45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde alıyoruz ve içerisine peynir koyup yuvarlak şekiller veriyoruz yağlı fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Üzerine ayırdığımız yumurtanın sarısını sürüyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırına koyup üzeri kızarıncaya kadar 15 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder